Το δικό μας Ανα-σ-τάσιμο Μήνυμα! Γ’ και Δ’ τάξη, Αγ. Απόστολοι, Απρίλης 2012

Με μεγάλη μας χαρά λάβαμε το μήνυμα  παιδιών από την Γ’ και Δ’ τάξη του δημοτικού σχολείου Αγ. Αποστόλων. Με ακόμη μεγαλύτερη χαρά και συγκίνηση διαβάσαμε πως πηγή έμπνευσης του μηνύματος τους ήταν το κείμενο που είχαμε μεταφράσει στη Λέσχη για τους χαρταετούς στη Γάζα. Αναρτούμε το μήνυμα, όπως το ανέβασε η δασκάλα τους Νατάσα Κονδύλη στη σελίδα της Λέσχης στο fb και την ευχαριστούμε πολύ!


Είναι φορές που οι λέξεις αδυνατούν να αποτυπώσουν όλα όσα η καρδιά μας κρύβει…έχει αυτή τη γλώσσα τη δική της…είναι απ τις φορές που η εικόνα έχει φωνή και μας καλεί να σιωπήσουμε και να ονειρευτούμε..είναι απ αυτές τις στιγμές που οι ρόλοι αλλάζουν και τα παιδιά γίνονται δάσκαλοι και μεις μαθητές τους..όλα όσα νιώσαμε μαθαίνοντας για τον αγώνα των Παλαιστινίων αδελφών μας..μικρών και μεγάλων που συνεχίζουν να μας διδάσκουν τη Ζωή..όλα όσα νιώσαμε βλέποντας στη φωτογραφία τα παιδιά της Γάζας να πετούν περήφανα και αποφασισμένα τους χαρταετούς τους…κόντρα στα όπλα..στο θάνατο και στο φόβο…όλα αυτά…μας έκαναν να νιώσαμε πως και η ψυχή μας ίσως να ναι ένας τέτοιος χαρταετός..λεύτερη και περήφανη ίσως να μπορεί να πετά ακόμη και όταν όλα γύρω μαρτυρούν το αντίθετο…και αφού μπορούν εκεί τα παιδιά στη Γάζα..τότε ναι μπορούμε και μεις!Με κάθε μέσο και με όπλο τη φαντασία και την αλληλεγγύη φωνάξαμε και φέτος δυνατά να μας ακούσουν μέχρι εκεί και παντού πως ΠΕΤΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗς ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!Μαζί με τους Παλαιστίνιους συμμαθητές μας!!Ο ουρανός μας ανήκει…και το απέραντο γαλάζιο του θα είναι η δύναμή μας…η πατρίδα μας..που θα μας ενώνει τις Γάζες όλου του κόσμου..εκεί που θα φυτρώνουν τα όνειρά μας..ελεύθερα…σαν πολύχρωμοι χαρταετοί…μεταδίδοντας στον κόσμο όλο..το μήνυμα της Αντίστασης, της Ελπίδας, της Νίκης.

ΤΗΣ ΑΝΑ-Σ-ΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ…

Γ- Δ τάξη
Αγ. Απόστολοι
Απρίλης 2012

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τη Λέσχη για το άρθρο της που μας ενέπνευσε και μας βοήθησε να πλέξουμε τις σκέψεις και τα όνειρά μας για έναν ουρανό πιο Ελεύθερο, πιο Ανθρώπινο πιο Δικό μας..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: