Είμαστε μαζί σου Θανάση! Δε θα λυγίσουμε, όπως δε λύγισες κι εσύ!

του Κώστα Φουρίκου

Φίλοι και φίλες της Λέσχης (ιδιαίτερα εσείς που είστε από τη Θεσσαλονίκη). Θέλουμε κι από δω αυτή την περασμένη ώρα, με όλη τη δύναμη που μπορεί να διαθέτουμε, να σας πληροφορήσουμε για το εξής:

Την 16η Νοέμβρη του 2012, 39 χρόνια από τη μέρα που έπεφταν οι πρώτοι νεκροί της εξέγερσης του ’73, η «Δημοκρατία» είχε το πρόσωπο ασφαλίτη που συνέλαβε εργαζόμενο, συνδικαλιστή, δάσκαλο, στο προαύλιο του σχολείου του. Τον συνέλαβαν μετά το μάθημα. Μπροστά στους μαθητές του. Επειδή διαδήλωσε μαζί με συναδέλφους του, που απολύονται στη βάση του νέου μνημονίου, ενάντια στον πρόξενο της Γερμανίας, στον επιστάτη της τρόικας που μαζί με την ελληνική κυβέρνηση επέβαλλε κι αυτό το μνημόνιο.

Ο άνθρωπος αυτός, που αποτελεί τιμή μας που τον έχουμε γνωρίσει κι από κοντά, είναι αγωνιστής της Θεσσαλονίκης χρόνια. Συνδικαλιστής, όχι από αυτούς που έχει μάθει να μισεί ο λαός. Από αυτούς που κάνουν χρήση των «συνδικαλιστικών προνομίων» τους σταματώντας για πάντα να δουλεύουν. Είναι συνδικαλιστής που έμεινε στο σχολείο του, με τους μαθητές του, μπροστά στους οποίους συνελήφθη. Τώρα, τις στιγμές που γράφουμε αυτά τα λίγα λόγια, βρίσκεται φυλακισμένος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και στη βάση του τελευταίου μνημονίου που μας επέβαλλε η χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, ουσιαστικά απειλείται με καταδίκη που μπορεί να σημάνει μέχρι και την απόλυσή του.

Φίλε/φίλη, αν θέλεις να τιμήσεις την εξέγερση και το αίμα του Νοέμβρη του ’73, σήμερα το πρωί, Σάββατο, 17 του Νοέμβρη του 2012, πριν από την απογευματινή παλλαϊκή πορεία, πέρνα αν μπορείς από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 12 που είναι η δίκη ή στις 11 πέρνα από το Πολυτεχνείο στην Αθήνα που θα γίνει μοτοπορεία μέχρι τη ΓΑΔΑ. Εκεί αυτός ο δάσκαλος περνάει από τον εισαγγελέα. Σε χρειάζεται.. Όχι γιατί τους φοβάται αυτούς τους αχρείους που τον συνέλαβαν, αλλά γιατί ένας αγωνιστής, ένας εργαζόμενος, ένας άνθρωπος, μόνο την αλληλεγγύη των συντρόφων, των συναδέλφων και των συνανθρώπων του χρειάζεται για να νιώσει και την πιο δύσκολη στιγμή, πως ότι κι αν περνάει δεν είναι μάταιο.

Φίλε/ φίλη, κάνε ότι περνάει από το χέρι σου για να πέσουν οι κατηγορίες που του φορτώσαν. Οι κατηγορίες που φορτώσαν στους δύο ακόμη συναδέλφους του που συνελήφθησαν για τον ίδιο λόγο, την ίδια μέρα. Στάσου δίπλα σε κάθε αγωνιστή που διώκεται σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς γιατί παλεύει το σύγχρονο ολοκληρωτισμό και την αντιλαϊκή πολιτική του. Ο αγώνας τους είναι και δικός σου αγώνας. Γιατί και τα δικά σου δικαιώματα και ανάγκες έχουν ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα. Γιατί ήδη αγωνίζεσαι ή θα θα αναγκαστείς να αγωνιστείς και αύριο μπορεί να βρεθείς κι εσύ στο στόχαστρο. Γιατί αυτοί δε θα σταματήσουν αν όλοι εμείς μαζί δε τους σταματήσουμε. Γιατί αν είμαστε μια γροθιά μπορούμε να τους νικήσουμε!

ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

ΥΓ: Θανάση Αγαπητέ, υπερωρία δούλεψες σήμερα. Το μάθημα που έδωσες στα παιδιά ήταν ακόμη πιο σημαντικό από αυτό που μόλις πριν είχε τελειώσει…

Περισσότερα για τη σύλληψη 

3 Σχόλια προς “Είμαστε μαζί σου Θανάση! Δε θα λυγίσουμε, όπως δε λύγισες κι εσύ!”

  1. […] ένα μικρό κείμενο για τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: