Θέλουν αριστερούς στη φυλακή!

του Γιώργου Δελαστίκ

 

 Θέλουν αριστερούς στη φυλακή!

 

Υπέρτατος πολιτικός στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι η παραμονή του στην πρωθυπουργία με κάθε μέσο. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Βαγγέλη Βενιζέλο – να παραμείνει υπουργός του Σαμαρά πάση θυσία. Η ΝΔ του Σαμαρά έχει πετύχει τα δύο χειρότερα αποτελέσματα της ιστορίας της. Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου βρίσκεται επίσης στο απόλυτο εκλογικό ναδίρ. Το 12,28% που πήρε στις εκλογές πέρυσι τον Ιούνιο είναι χειρότερο ακόμη και από το 13,58% που πήρε το ΠΑΣΟΚ πριν από …σαράντα χρόνια, όταν πρωτοεμφανίστηκε.

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είναι δηλαδή η κυβέρνηση των ερειπίων του παλιού πολιτικού συστήματος, το οποίο διέλυσε ο λαός στις περυσινές εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου. Συγκροτήθηκε όπως όπως με στόχο να δώσει το χρόνο στο σύστημα να ανασυγκροτήσει το πολιτικό του προσωπικό και να αναδιατάξει προς όφελός του το πολιτικό σκηνικό, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Με δεδομένο ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές να πιάσει το έστω και έσχατο προηγούμενο αποτέλεσμα του 12%, μοναδική ελπίδα παραμονής αυτού του μπλοκ στην εξουσία είναι η εκλογική ενίσχυση της ΝΔ. Λόγω της πολιτικής που ακολουθεί ο Σαμαράς, είναι αδύνατον να αυξηθούν οι ψήφοι της ΝΔ, αν οι εκλογές γίνουν υπό ομαλές συνθήκες, όπως δηλαδή τα τελευταία σαράντα χρόνια. Κρίνοντας το θέμα από τη στενή οπτική γωνία της σχετικής αυτοτέλειας των εκλογών και όχι από τη σκοπιά των συμφερόντων της επαναστατικής ανατροπής, ο κύριος αντίπαλος του Σαμαρά και του Βενιζέλου είναι ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που θα τους εκδιώξουν από την εξουσία, αν τους κερδίσουν στις εκλογές. Τα πάντα λοιπόν για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα κριθούν από το αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα. Αν όντως συμβεί αυτό, τότε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είναι οριστικά και αμετάκλητα «τελειωμένοι» πολιτικά.

Για να μπορεί η ΝΔ να βαυκαλίζεται έστω με αυταπάτες ότι έχει ελπίδες να βγει πρώτο κόμμα, πρέπει να υπερκεράσει το εκλογικό εμπόδιο της Χρυσής Αυγής. Αν το νεοναζιστικό αυτό κόμμα πάρει ποσοστό όσο και στις προηγούμενες εκλογές ή λίγο μεγαλύτερο, γύρω δηλαδή στο 7% με 10%, τότε είναι ακόμη και μαθηματικά αδύνατον να βγει η ΝΔ πρώτο κόμμα. Είναι ζωτικής εκλογικής σημασίας λοιπόν για τη ΝΔ να εξουδετερώσει τη Χρυσή Αυγή στις κάλπες, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πολιτική θεώρηση του ζητήματος – πέρα δηλαδή από τα σοβαρότατα ζητήματα της δημόσιας αμφισβήτησης της εξουσίας της Δεξιάς της ΝΔ από την ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά, της διεκδίκησης πρακτικά της πρωτοκαθεδρίας στους ψηφοφόρους της Δεξιάς εκ μέρους της Χρυσής Αυγής κ.λπ., τα οποία έχουμε αναλύσει σε προηγούμενα άρθρα. Από εκλογική σκοπιά, το ονειρώδες για τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο θα ήταν το 7% της Χρυσής Αυγής να επιστρέψει ολόκληρο στην πολιτική και ιδεολογική του μήτρα, τη ΝΔ. Το ελάχιστο θα ήταν αυτό το 7% να παραμείνει σπίτι του και να μην πάει να ψηφίσει, ώστε να μην επηρεάσει αρνητικά για τη ΝΔ το εκλογικό αποτέλεσμα. Τι θα κατορθώσει στην πράξη ο Σαμαράς, θα το δούμε. Έτσι κι αλλιώς, ο καθοριστικός αντίπαλος για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η εκλογική εξουδετέρωση της Χρυσής Αυγής είναι ενδιάμεσος, δευτερεύων στόχος για Σαμαρά και Βενιζέλο προκειμένου να υπηρετήσουν τον πρωτεύοντα.

Προκειμένου να παραμείνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς πρέπει διαρκώς να εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στην αστική τάξη ως …«εστία αριστερής τρομοκρατίας(!)» για να την φοβίζει ώστε να μην τον στηρίξει. Γι’ αυτό και ο Σαμαράς έβαλε το σύμβουλό του Χρύσανθο Λαζαρίδη να δηλώσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου». Γέλασε όμως και το παρδαλό κατσίκι, ενώ οι ίδιοι οι κορυφαίοι επιχειρηματίες έβαλαν άγριο χέρι στην ανοησία των «δύο άκρων». Εδώ υπάρχει μια σοβαρή διάσταση συμφερόντων Σαμαρά και τμήματος των αστών. Ο Σαμαράς θα εξαφανιστεί αν βγει πρώτος ο Τσίπρας, οι αστοί όμως θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα είναι υποχρεωμένοι να συμβιβαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αν ακόμη δεν θέλουν πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Εμείς ως αριστεροί ανησυχούμε όταν ο Τσίπρας υιοθετεί δεξιότερες θέσεις, αλλά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος πανικοβάλλονται κυριολεκτικά, γιατί έτσι μπορεί να κριθεί «πρωθυπουργήσιμος» από τους αστούς, οπότε αυτοί τελείωσαν! Έχοντας αποτύχει παταγωδώς να πείσουν με τα λόγια την αστική τάξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι …«αριστερή εγκληματική συμμορία» εκτός συνταγματικού πλαισίου, το μόνο που απομένει στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι να προχωρήσει σε μεγάλης έκτασης προβοκάτσια εναντίον της Αριστεράς, στην οποία να εμπλέξει οπωσδήποτε τον ΣΥΡΙΖΑ με οποιοδήποτε τρόπο. Να εμφανίσει στελέχη του ότι υποκινούν «τρομοκρατικές πράξεις» λαϊκών κινημάτων, να τους εμφανίσει ως «συνομιλητές τρομοκρατών» και οτιδήποτε άλλο. Έχουν απόλυτο δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αυγή που κατήγγειλαν την Πέμπτη με κορυφαίο πρωτοσέλιδο ότι η κυβέρνηση στήνει προβοκάτσια κατά της Αριστεράς και των κινημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Είναι καθήκον όλης της Αριστεράς να μην επιτρέψει στον Σαμαρά και στον Βενιζέλο να ενορχηστρώσουν πολιτικό σκηνικό εκτροπής με θύμα την Αριστερά προκειμένου να παραμείνουν αυτοί στην εξουσία. Σωστά έκαναν και κατάγγειλαν τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΥΠ και τις κρατικές υπηρεσίες. Η κυβέρνηση θέλει αριστερούς στη φυλακή, ελπίζοντας ότι ίσως έχει διασωθεί πολιτικά! Δεν πρέπει να της επιτρέψουμε να υλοποιήσει τα σχέδιά της.

Δημοσιεύτηκε στο Πριν, 13.10.2013

3 Σχόλια to “Θέλουν αριστερούς στη φυλακή!”

 1. Κώστας Ζαφειρακόπουλος Says:

  Κύριε Δελαστίκ
  Σας διαβάζω πολύ καιρό και σέβομαι τις απόψεις σας.
  Σαν σχόλιο στο συγκεκριμένο άρθρο σας, θα παραπέμψω, κυρίως τους αναγνώστες σας, στο παρακάτω άρθρο:
  http://tvxs.gr/news/user-post/tyxaio-de-nomizo-odigies-pros-neofileleytheroys-metarrythmistes
  Διαβάζοντάς το (ξανά) καταλαβαίνω τη νέα θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της «κεντροαριστεράς».

  Με δεδομένο ότι γνωρίζεται πολύ καλά το πρόβλημα της χώρας και τη λύση του,
  θα ήθελα να μου πείτε πως εξηγείτε το ότι όλοι οι προοδευτικοί και αριστεροί, παραμένουν
  ταμπουρωμένοι στο ιδεολογικό τους “μετερίζι”. (δείτε εδώ το ταραχώδες σύμπαν της αριστεράς)

  Γιατί δηλαδή, δεν ενώνονται όλα τα «αριστερά» κόμματα με 5 κοινά προτάγματα, απέναντι στον κοινό «εχθρό» και αφού τον διώξουμε, «ας βγάλουμε μετά, τα μάτια μας μόνοι μας.»
  Γιατί πρέπει να δημιουργούνται συνέχεια νέα κινήματα με μικρές παραλλαγές στα προτάγματά τους;
  Ποιός μας σπρώχνει στη λογική του «διαίρει και Βασίλευε»;
  Αν υποθέσουμε ότι αύριο το πρωί, με κάποιο τρόπο φύγουν όλοι αυτοί από τη χώρα, τι θα κάνουν όλοι αυτοί εκτός από το να «σφαχτούν» μεταξύ τους, όπως δείχνει και η ιστορία τους;
  Πάλι κάποιοι ‘Άγγλοι θα μας πάρουν.

  Πόσο ξεπερασμένος είναι για όλους αυτούς, ο «Άρης» και το ΕΑΜ του;

  Γιατί πρέπει να τρέξω να υποστηρίξω, μια τον ΣΥΡΙΖΑ που κινδυνεύει, μια την ΑΝΤΑΡΣΙΑ που θα κινδυνέψει και ούτω καθεξής;

  Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ με τη παρουσία τους στη βουλή, νομιμοποιούν τους φασίστες.
  Νομιμοποιούν όλα τα ψηφίσματα και τους αντιλαϊκούς νόμους που εκδίδει αυτό το κουτί που λέγεται «βουλή των Ελλήνων».
  Νομιμοποιούν την καταστρατήγηση του συντάγματος και της όποιας δημοκρατίας υποτίθεται πως έχουμε.
  Αντί να είναι έξω από τη βουλή με το λαό, συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα βουλευτικά προνόμιά τους και τις επιχορηγήσεις από τους φόρους του Ελληνικού λαού.

  Θα ξέρετε σίγουρα ότι ετοιμάζουν νόμο με τον οποίο αν συλληφθεί μέλος κόμματος για ταραχές,
  θα κόβεται η επιχορήγηση του κόμματος.
  Και μετά θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ επαναστατικότερος του «Τσε».

  Εγώ πάντως, θεωρώ και τους 300 δοσίλογους, δεν αναγνωρίζω αυτή τη κυβέρνηση ως δημοκρατική, δεν πληρώνω φόρους και χαράτσια, δεν πληρώνω το στεγαστικό μου δάνειο, περιμένω την «θυροκόλληση» και ετοιμάζομαι ψυχολογικά για τη φυλακή.

  Δεν κατεβαίνω σε πορείες, γιατί δε θέλω να δοκιμάζω τα χημικά τους ή τα γκλοπ τους, αλλά και ούτε θέλω να στήνομαι χώρια από άλλους συνανθρώπους μου που κατεβήκαν με άλλο κίνημα και άλλο σημαιάκι.

  Για μένα ο κομμουνισμός είναι στάση και τρόπος ζωής.
  Κομμουνιστής είναι αυτός, που περπατάει στη γειτονιά του και τον δείχνουν με το καλό το δάχτυλο, ως παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.
  Πάντως κόμμα δεν είναι. Τελεία και παύλα.

  Μετά τιμής

 2. Κώστας Ζαφειρακόπουλος Says:

  Διόρθωση:
  ο “Άρης” και ο ΕΛΑΣ του

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s